Hemne VGS > Elevtjenesten > Rådgiver

Rådgiver

Informasjon om Oppfølgingstjenesten finner du her

Faglig rådgivning, informasjon om studiemuligheter, fagvalg og innsøkning - dette er noen av temaene du kan ta kontakt med karriereveilederen om. Astrid Hofset Nilssen har for tiden dette ansvarsområdet ved HVS.

Karriereveiledning VG1 YF 2014-15

Karriereveiledning VG2 YF 2014-15

Karriereveiledning VG1til 3 studiespesialisering 2014-15

I tillegg til informasjonen du kan få herfra, finnes det mange gode nettressurser om høyere utdanning. Her er mer informasjon:

http://www.ung.no/utdanning/ - mye god generell info om utdanning

www.velgetyrke.no - Opplæringskontorene i Sør-Trøndelag

www.vilbli.no Et nettsted som gir informasjon om videregående utdanning.

utdanning.no Dette nettstedet gir deg oversikt over utdanningsmuligheter både på videregående nivå og på høyskole-nivå. Gir også opplysninger om enkeltstudier, yrker og lignende.

samordnaopptak.no Her finner du oversikt over høyere utdanning i Norge: Søkerhåndboka, tidsfrister,  oversikt over studier, informasjon om elektronisk søking o.l.

www.ansa.no ANSA er en organisasjon for norske studenter i utlandet. Her finner du mye informasjon om utenlandsstudier.

www.lanekassen.no Lånekassen har informasjon om lån og stipend pluss oversikt over studier som er godkjente i utlandet.

www.Studievalg.no Her finner du en oversikt over studier og skoler,både i Norge og i utlandet

Ulike tester på nett:

www.skoletest.no  Denne testen bruker vi på skolen. Du får ut din interesse -/ yrkesprofil pluss at du via lenker kan komme inn på de studier du er interessert i på høgskole-/universitetsnivå.
Brukerid.: fås hos rådgiver   Passord: fås hos rådgiver

Informasjon om yrker / arbeidsmarked:

jobbfeber.no Dette nettstedet gir deg mulighet til å søke på en mengde yrker. Du får grundige yrkesbeskrivelser, lønnsforhold, utdanningskrav o.l.

Studentum hjelper deg som vil studere med å finne informasjon om hvilke utdanninger som finnes. På Studentum finnes det informasjon om studier i Norge, høgskoler, universitet, fagskoler, folkehøgskoler, studier i utlandet, språkreiser, voksenopplæring, nettstudier og fjernundervisning. På Studentum finner du også yrkestest, informasjon om blant annet lærerutdanning, fysioterapi utdanning og flyvertinne utdanning. Gjør deg selv en tjeneste, prøv vår søketjeneste og finn din utdanning!